Uzņēmēji atzinīgi vērtē LTRK valdes priekšsēdētājas Žanetas Jaunzemes-Grendes atkāpšanos no amata
Publicēts 22. martā, 2011.
Socioloģisko un tirgus pētījumu kompānija “Pontus Dati” sadarbībā ar ziņu aģentūru BNA Latvia, veica uzņēmēju aptauju par LTRK valdes priekšsēdētājas atkāpšanos no amata, lai noskaidrotu sabiedrības viedokli un uzskatus par šādu rīcību.

Biedrības „Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera” (LTRK) šī brīža Valdes pilnvaras beidzas š.g. 31.martā. LTRK Valdes priekšsēdētāja Žaneta Jaunzeme – Grende ir nolēmusi darba attiecības ar LTRK nākamajā Valdes sasaukumā neturpināt.  

Uz aptaujas jautājumiem atbildēja vairāki desmiti Latvijas uzņēmēji un lielākā respondentu daļa pozitīvi vērtē Žanetas Jaunzemes-Grendes atkāpšanos no līdzšinējā amata.

“Manuprāt, lēmums atkāpties ir drīzāk pareizs, jo ilgstoša atrašanās kādas organizācijas vadībā (īpaši sabiedriskās) neļauj uz situāciju un risinājumiem palūkoties radoši. Tādas organizācijas kā LTRK vadībā vispār varētu tikt pielietots rotācijas princips. Precīzāk, organizācijai varētu būt rīkotājdirektors un „padome”, kas sastāvētu no uzņēmēju vidē cienītiem dažādu nozaru pārstāvjiem, kuri būtu kompetenti paust uzņēmēju viedokli valdībā, kā arī citu nozaru pārstāvjiem, atzīst SIA “Schoeller Arca Systems” vecākā tirdzniecības un mārketinga vadītāja Rita Rozentāle.

Savu viedokli pauž arī SIA “Altreks” valdes loceklis Almants Lediņš: “Mēs no LTRK izstājāmies pirms pieciem gadiem, tolaik Žaneta Jaunzeme – Grende vēl nevadīja šo organizāciju. Iemesls tam – LTRK neveica īsti nekādas aktivitātes, kuras mūs interesētu. No Žanetas Jaunzemes – Grendes teiktā kā aiziešanas iemeslu saprotu neizdevušos iespēju piesaistīt 10% no Latvijas uzņēmumiem. Bet vai vajadzēja? Ja tāds bija uzstādījums, tad uzdevums nav izpildīts, neko gan arī pirms tam par to nebiju dzirdējis. LTRK savā pēdējās darbības laikā daudz nodarbojās ar tēla spodrināšanu nevis ar uzņēmumu viedokļa pārstāvēšanu. LTRK vadītājam nepieciešama lielāka ietekme uz politiķiem un izpildvaru.” 

Kā rāda aptaujas rezultāti, uzņēmumi no to pārstāvošās organizācijas sagaida jūtamus rezultātus uzņēmējdarbības vides attīstīšanā, kam motivējošas pārmaiņas – kadru mainība – nebūt nenāktu par sliktu. 

Komentāri (1)
Andris: Man personīgi patika, kā strādāja Žaneta Jaunzeme. Laikam citiem nē.
22/07/2016 06:24
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: