Sniega tīrīšanas darbos pilsētā iesaistītas apmēram 40 tehnikas vienības
Publicēts 24. decembrī, 2010.
Sakarā ar intensīvu snigšanu ielu un tiltu uzturēšanas uzņēmumi pastiprinātu pilsētas braucamās daļas tīrīšanu uzsāka pagājušās nakts laikā un turpina to joprojām. Sniega tīrīšanas un ielu kaisīšanas ar pretslīdes materiāliem darbos visā pilsētā šobrīd iesaistīta 41 tehnikas vienība.

Uzņēmums „Rīgas satiksme” informē, ka sabiedriskais transports kursē ar nelielu kavēšanos. Uz plkst.12.00 autobusi un trolejbusi kursēja apmēram ar 10 minūšu kavēšanos, bet tramvaji no grafika neatpalika, tādējādi apliecinot, ka intensīvas snigšanas gadījumā šis ir visprognozējamākais pārvietošanās līdzeklis pilsētā.

Nākamajā naktī ielu uzturēšanas uzņēmumi neplāno intensīvu sniega izvešanu no pilsētas, nelielos apjomos tas tiks darīts Vecrīgā – tiks izvests sniegs no slidotavas Strēlnieku laukumā apkārtnes.

Pagājušajā naktī uz 24. decembri Rīgā kopumā tika izvesti 2340 kubikmetri sniega, kas ir apmēram 234 pašizgāzēja kravas. Sniegs galvenokārt tika izvests no vietām skolu un slimnīcu tuvumā, sabiedriskā transporta pieturvietām, ielu krustojumiem un Vecrīgas.

Ielu un tiltu uzturēšanas uzņēmumi Rīgā arī svētku dienās turpina dežurēt visu diennakti, lai līdz ar apledojuma veidošanos vai snigšanas sākumu nekavējoties veiktu maģistrālo ielu un tiltu brauktuvju apstrādi ar samitrināto sāli, kas pakāpeniski kausē ledu un sniegu, kā arī veiktu brauktuvju tīrīšanu.

Rīgas domes Satiksmes departaments aicina iedzīvotājus rēķināties, ka snigšanas laikā un dažas stundas pēc tās braukšanas apstākļi pilsētā būs apgrūtināti, brauktuves klās sniega kārta, redzamība būs ierobežota un kopējā satiksmes plūsma būs lēna.

Departaments arī aicina autovadītājus, novietojot automašīnu ielas malā, pārliecināties, vai tai garām var izbraukt sniega tīrīšanas tehnika. Tāpat departaments lūdz autovadītājus būt saprotošiem un atsaucīgiem, kad sniega tīrīšanas tehnikas vadītājs lūdz pārvietot automašīnu, lai tehnika var izbraukt un notīrīt ielu.


Komentāri (1)
eco: Kādas prognozes šai ziemai? Sniegs būs?:)
02/10/2016 13:22
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: