Ļaunprātīgi nodedzina “Maxi Taxi” mikroautobusu (FOTO)
Publicēts 27. jūnijā, 2010.
Turpinoties nesaskaņām starp taksometru firmām, sestdienas naktī ap 04:30 nodedzināts “Maxi Taxi” mikroautobuss Mercedes Sprinter, kurš tobrīd atradās firmas īpašnieka Genādija Aksjonova mājas pagalmā Ozolniekos. Cietušas arī divas citas Genādijam Akjonovam piederošās Mercedes automašīnas, kuras bija novietotas netālu no nodegušā mikroautobusa.

Nodegušais mikroautobuss pie Genādija Aksjonova mājas atradās bieži, jo firmas īpašnieks bieži ar to pārvietojās pats, tai skaitā vedot uz Rīgu un atpakaļ Jelgavā un Ozolniekos dzīvojošos sev piederošo firmu darbiniekus.

Genādijs Aksjonovs uzsver, ka mikroautobuss bija ļoti labā tehniskā stāvoklī un netic tam, ka pēc vairāku stundu dīkstāves tas varētu būt aizdedzies pats no sevis. “Ļoti ceru, ka tiks  veikta profesionāla ekspertīze,” aicina Genādijs Aksjonovs.

“Labi, ka dēls tonakt savlaicīgi pamodās un pamanīja degošo mikroautobusu. Paspējām vismaz pārējās divas mašīnas dabūt prom, lai gan arī tās ir būtiski pabojātas - izkusuši bamperi un lampas,” stāsta Genādijs Aksjonovs.

Genādijs Aksjonovs ir pārliecināts par to, ka tas ir konkurentu pasūtījums, taču nevar ko vairāk precizēt. “Man nav iepriekš kāds zvanījis un draudējis. Tāpat man neviens nav pēc tam zvanījis, lai uzņemtos atbildību par notikušo. Taču arī iepriekš, kad tika demolēti taksometri, kad tika spridzināta mašīna pie manas mājas, netika identificēts konkrēts pasūtītājs. Tāds laikam ir noziedznieku darba stils,” stāsta Genādijs Aksjonovs.

“Mulsina vienīgi tas, ka konkurenti bieži mēdz nomelnot mani, tais skaitā man piederošās kompānijas “Rīga Taxi”, “Elite Taxi”, “Taxi 123” un “Maxi Taxi”, taču kā redzams, ne es kādam dedzinu un bojāju automašīnas, bet gan kāds no tiem “godīgajiem” ir šādas biznesa attiecību cienītājs,” stāsta Genādijs Aksjonovs.

Nodegušais mikroautobuss bija viens no trim firmas “Maxi Taxi” mikroautobusiem. Atgādinām, ka parējos divus mikroautobusus 26.maijā aizturēja policija. Par šo gadījumu Genādijs Aksjonovs pēcāk nosūtīja vēstuli LR iekšlietu ministrei Lindai Mūrniecei, norādot, ka pēdējā pusgada laikā pasažieru pārvadājumu tirgus dalībnieki cenšas savas konkurences cīņas jautājumus risināt ar policijas palīdzību.

“Tagad būs vēlreiz jāvēršas pie Iekšlietu ministrijas, jo ir acīmredzams, ka šāda savstarpējo rēķinu kārtošana, kurā iepriekš iesaistījušies arī policisti, nu ir aizgājusi par tālu, gluži kā deviņdesmitajos gados,” norāda Genādijs Aksjonovs.

Iepriekš Genādijs Aksjonovs jau rakstīja, ka nepilna gada laikā “Maxi Taxi” autobusi jau vairākas reizes ir nelikumīgi aizturēti, taču pēcāk, ar tiesas spriedumu ir atgriezti atpakaļ. Tatad, “Maxi Taxi” darbībā nav bijušas nelikumības, taču policistu patvaļas dēļ transporta līdzekļi vairākus mēnešus bijuši aizturēti.

“Policists Germans Čistjakovs, kurš pēdējo reizi vadīja mikroautobusu aizturēšanu, labi pārzina situāciju, bet apzināti nevēlas pieprasīt un saņemt no SIA „Maxi Taxi” paskaidrojumus, un ar komercdarbību saistītos dokumentus, bet darbojas tikai un vienīgi ar mērķi aizturēt automašīnas un liegt uzņēmumam nodarboties ar komercdarbību,” uzskata Genādijs Aksjonovs, piebilstot, ka jau pagājis mēnesis, kopš mikroautobusu aizturēšanas, taču policisti nemaz nav turpinājuši lietas izmeklēšanu, jo galvenais jau ir izpildīts - firmas darbība ir apgrūtināta.

Genādijs Aksjonovs vēl nav aprēķinājis zaudējumus. Visas mašīnas ir apdrošinātas, taču brīvdienu laikā nebija iespējams sazināties ar apdrošināšanas kompāniju. “Mums, kā transporta kompānijai, mikroautobusi ir ne tikai pārvietošanās līdzeklis, bet arī kā darba instruments. Notikušais ietekmē vairāku darbinieku spējas nopelnīt sev iztiku,” stāsta Genādijs Aksjonovs, kurš vēl nav izlēmis, kā nodrošināt firmas darbību turpmāk.

“Maxi Taxi” pārvadājumus veica ar pasažieru mikroautobusiem, kurus iespējams savlaicīgi pieteikt gadījumos, kad vairāki klienti vēlās vienkopus doties kādā braucienā. Aktuālais strīds radies dēļ tā, ka pēc vairāku ieinteresēto klientu pasūtījuma, “Maxi Taxi” bieži veic neregulāru pasažieru grupu pārvadāšanu Olaines virzienā. Šajā maršrutā regulāros pārvadājumus šobrīd veic “Rīgas Taksometru parks”, un saprotams, ka “Maxi Taxi” darbība nonāk pretrunā ar “Rīgas Taksometru parks” ekonomiskajām interesēm, bet likumīgu šķēršļu tādai darbībai konkurentam atrast nav iespējas.

“Maxi Taxi” ir transporta sabiedrība kura darbojas legāli, un pamatojoties uz LR Autotransporta direkcijas izdoto licenci Nr. PS 01135 nodarbojas ar pasažieru neregulārajiem pārvadājumiem Latvijā un ārzemēs. Pārvadājumi tiek veikti pamatojoties uz pienācīgi noformētajiem dokumentiem. Autobusus vada “Maxi Taxi” darbinieki. Pārvadājumi tiek veikti visā Latvijas teritorijā, kas dažreiz, rosina citus pārvadātājus cīnīties par klientiem, paaugstināt pakalpojumu kvalitāti un/vai pazemināt cenas.


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: